С деца в…Дисниленд

от юли 9, 2022Вдъхновение3 коментари

Точно така, не на море, а в Дисниленд! И ако се чудите защо са трите точки в заглавието, то е заради моето първоначално учудване, преминало в края на втория ден от престоя ни в разбиране, към стотиците възрастни дошли да се забавляват в парка. Не говоря за родителите като нас, довели децата си, а за всички онези и то мнозинството в тълпата, довели просто себе си. 

В тази статия ще ви разкажа как да вземете максимума от престоя си в Дисниленд.

В началото на юни бяхме за втори път в Парижкия Дисниленд, сега вече с малката ни дъщеря и син. Беше обещано преживяване за 10-тия рожден на Мария, което Ковид осуети през 2020 г. и успяхме да реализираме за 12-годишнината й. За първи път посетихме парка за рожден ден на голямата ни дъщеря преди повече от десет години и нямах ясни спомени, освен закачливите мелодии, които звънтяха в главата ми дълго след като си тръгнахме. Пътувах с лекото притеснение, че може би сме закъснели с визитата и на порасналата ни 12-годишна дъщеря ще й се стори детинско.

Нищо подобно не се случи! 

Отидохме в парка, веднага след като оставихме багажа си в хотела. В събота сутрин има удобен полет за Париж с Air France, с който още в 9.30 сте в града на любовта и имате целия ден пред себе си. Спокойно може да прескочите само за уикенда, ако не можете да си откраднете още ден-два поне за разходка из Париж.

Нашето пътуване беше посветено на Дисниленд и си бяхме взели три дни и половина за това приключение. Два дни все пак се оказаха достатъчни и имахме време да се качим и на Айфеловата кула в понеделник, за да хвърлим поглед от високо към цял Париж. За нея купете билети предварително от официалния сайт – https://www.toureiffel.paris/en/rates-opening-times.

Тълпите от хора на входа и из целия Диснипарк са наистина впечатляващи. Още по-голямо впечатление ми направи в събота сутрин, че в тази тълпа преобладават възрастните. Дори казах на съпруга ми, сочейки му тайно двойка младоженци, “Виж, що за инфантилност, да дойдеш за медения си месец в Дисниленд!” И не бях права. Двата парка, Disneyland world и Disneyland studios предлагат забавления за всички възрасти. Най-усмихнатите хора видях именно там – малки и големи, сложили диадеми с ушите на емблематичния Мики Маус и тичащи щастливо от атракция на атракция! 

За да организирате по-добре престоя си препоръчвам да разгледате предварително двата парка и атракциите и да си набележите интересните за вас места. Ако решите да се храните с човешка храна, а не пици и хамбургери, е добре да резервирате предварително в някой от многото тематични ресторанти, което можете да направите през приложението Disneyland Paris. Disneyland Studios предлага по-екстремни атракции, подходящи за по-големи и пораснали деца, а другият парк е организиран около филмови теми и е за всички възрасти. Най-доброто решение, което взехме, беше да закупим “Premier Access” до атракциите, които искахме да посетим, който дава достъп без чакане на опашки. Иначе пред всяка атракция от отварянето й има огромни опашки и е сложено на видно място времето за изчакване – 30, 60, 90, 120 минути. Което е доста обезкуражаващо, както за деца без грам търпение, така и за възрастни. Преференциалният достъп се закупува лесно през приложението Disneyland Paris, където регистрирате билетите си за парка и срещу 9-14 евро допълнително за атракция, имате осигурен достъп почти веднага. Точно това решение ни направи много “ефективни” и за два дни обиколихме и дори повторихме някои от любимите ни атракции като полетът на Питър Пан. Остана ни дори време за почивка през късните следобеди, когато уморени и щастливи се прибирахме в хотела.

Беше невероятно преживяване за всички ни, кратка, но пълна с красиви емоции почивка. Ппровокира ни да помечтаем за идеалната семейна ваканция и да започнем да планираме посещения и на други тематични паркове, пръснати из цяла Европа. А мен замисли защо не помня първото ни посещение, а на това се забавлявах от сърце. Бях ли се научила вече да живея в пълнота и оценявам всеки ден от живота си? Много ми се иска да е така. 


Рени Миткова

Рени Миткова

3 Коментари

 1. Вили

  Можи ли да споделите повече за атракционите да споделите и да препоръчате?
  Благодаря

  Отговор
  • Рени Миткова

   Здравейте, Вили,
   има много атракциони, зависи много какво обичате и ако сте с деца, на каква възраст са. На нас ни харесаха много Къщата на духовете, Лабиринта на Алиса, Питър Пан и Карибски пирати, които са подходящи за всички възрасти. В Disney Studios има по-екстремни преживявания като Къщата на ужаса, нещо, което не бих си причинила отново, но аз се страхувам от височини. Мой познат беше ходил два пъти на тази атракция с голямо удоволствие:)
   Можете да разгледате подробно всички атракциони в мобилното приложение Disneyland Paris и да си набележите предварително какво искате да видите. За всеки атракцион е посочен размер в сантиметри, под който не допускат деца и дава ориентир за каква възраст е подходящо.
   Успех!:)

   Отговор

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Рени Миткова
Предприемач и изпълнителен директор с над 20 годишен опит, експерт в управлението на личните финанси.

Други статии

Тагове